27. marraskuuta 2016

Oppimispäiväkirja vko 47

Oppimispäiväkirja vko 47

Maanantai
Maanantaina oli äidinkieltä, englantia ja yrittäjyys ja yritystoiminta tunteja. Äidinkielen tunnilla menimme tietokone luokkaan tekemään asiakirja koetta, jossa annettiin paperi missä oli jokin tilanne ja sitten piti päätellä, että mikä asiakirja siitä pitäisi tehdä. Meillä oli esimerkiksi tilanne, jossa kaveri maksaa sinulle velkansa takaisin ja siitä piti tehdä kuitti. Englannin tunnilla kuvasimme viimeisen pätkän asiakaspalvelu videoon, jonka jälkeen editoimme videot ja kaikkien videot näytettiin toisille ryhmille. Yrittäjyys ja yritystoiminnan tunneilla kävimme Pian kanssa läpi torstain joulutori asioita mm. aikatauluja.

Tiistai
Tiistaina oli äidinkieltä, matikkaa, minä parturi-kampaajana tunteja. Äidinkielen ja matikan tunnilla lähinnä vain istuimme emmekä tehneet mitään, sillä ei ollut mitään tekemistä enää. Minä parturi-kampaajana tunneilla jokainen ryhmä esitteli "unelma asiakaspalvelija"  piirustuksensa muille ryhmille. Loppupäivästä oli vielä ryhmänohjaus tunti, jossa saimme lisää tärkeitä papereita liittyen ensiviikolla alkavaan työssäoppimiseen. 

Keskiviikko
Keskiviikkona mietittiin luokan kanssa joulutori asioita, mietimme mm. mitä hintoja laitamme myymisille. Pakkasimme myös torille meneviä tavaroita koreihin, jotta ne voisi sitten kantaa paikan päälle. Saimme myös laput, jossa piti antaa palautetta tiimioppimisesta ja myös palautetta jokaisen oppiaineen tunneista ja kertoa mm. minkä numeron antaisi itsellesi 

Torstai
Torstaina oli joulutori, jokainen ryhmä oli vuorotellen myymässä siellä. Meidän ryhmämme oli klo 9.00-10.30, jonka jälkeen lähdin suoraan kotiin. Luokkamme myi joulutorilla mm. kahvia, kuivakakkuja, joulutorttuja, glögiä, pipareita ja joulukortteja.

Perjantai
Perjantaina oli Pian yrittäjyys ja yritystoiminnan tunteja, sekä yrittäjyys etätehtävän viimeinen palautuspäivä. Opettajat olivat ostaneet koko luokalle karkkia, sipsiä ja limsaa ikään kuin "palkinnoksi" tiimioppimisen ahkeruudesta, joten söimme niitä ja joulutorilta jääneitä herkkuja pitkin päivää. Saimme myös etätehtävän takaisin arvioituna, jos sen oli palauttanut ennen etäpäivää. Kävimme myös amistyleen liittyviä sääntöjä ja käytännönasioita läpi ja meille kerrottiin mm. mitä, miten ottaa ajanvarauksia vastaan.

Nyt on tiimioppiminen tullut päätökseen. Viisi viikkoa meni nopeasti ehkä jopa liiankin nopeasti. Tiimioppiminen on ollut kaikin puolin todella mukavaa ja opettajatkin ovat olleet suurimmaksi osaksi todella mukavia. Mielestäni luokkamme on lähentynyt todella paljon tiimioppimisen myötä ja olen ainakin itse tutustunut moniin paljon enemmän. Myös opiskelu motivaationi on aivan erilainen, sillä ei tarvinnut koko aikaa vain istua paikallaan ja kuunnella vaan sai vähän itse ryhmän kanssa päättää, mitä tekee milläkin tunnilla. Ryhmäni oli mahtava saimme hommat aina ajoissa tehtyä ja tuimme toisiamme ja autoimme, jos oli jokin tehtävä mitä ei osannut. Mielestäni tiimioppiminen pitäisi tulevaisuudessakin olla osana opiskelu toimintaa, sillä se ainakin lisäsi omaa opiskelumotivaatiotani, poikkeaa hyvällä tavalla perus opiskelusta ja lähentää koko luokkaa ja parantaa ryhmähenkeä. Tehtäviä oli mielestäni sopivasti, sillä tekemistä riitti ja välillä ei ollut tekemistä jolloin oli hyvä hieman "levätä". Missään vaiheessa ei ollut turhauttavaa fiilistä tai stressiä siitä, että ei oltaisi saatu tehtäviä ajoissa valmiiksi. Tosin ehkä ei kirjallisia ryhmätehtäviä olisi voinut olla enemmän ja muutenkin ryhmätehtäviä olisi voinut olla ihan muutama lisää. Yksilötehtäviä oli kuitenkin mielestäni tarpeeksi, sillä tekemistä kyllä riitti. Joka tapauksessa upeat viisi viikkoa takana ja lisää mahtavia viikkoja varmasti tulossa, vaikka emme enää tiimeissä opiskelekaan. :)

1 kommentti: